The contribution of coordination of collective bargaining

Giugno 2016

The project , in particular , has the following specific objective:

  • measuring – at UE level and for different members State – the distribution of the value of food consumption among the cost items in the agri food supply chain with specific reference to the value of the remuneration of workers;
  • highlight the benefits for workers and consumers in the coordination of collective bargaining in the food chain;
  • identify a set of best practices for coordination of collective bargaining in the agri food chain level by analyzing the contribution to a fairest remuneration of workers and better working conditions;
  • highlight in a qualitative manner possible relationships between the coordination of collective bargaining practices in the food chain level and greater distribution of the value of food consumption in favour of workers;
  • identify a set of guidelines for the coordination of collective bargaining in the agri-food chain.
Maggiori informazioni nella scheda progetto .

Sei sei un ente di formazione o di ricerca e hai una idea da proporci, contattataci

CONTATTACI

Articoli correlati

Lavoratori dipendenti nel settore privato (2023)

Lavoratori dipendenti nel settore privato (2023)

Secondo l’INPS nel 2023 si evidenziano crescite nella numerosità dei lavoratori dipendenti nel settore privato (+2,3%), nella retribuzione media annua (+3,5%) e nel numero medio di giornate retribuite (+0,7%) rispetto allo scorso anno. Numero lavoratori dipendenti,...

Il commercio internazionale agroalimentare in Italia

Il commercio internazionale agroalimentare in Italia

La nota che riportiamo in fondo a questo articolo analizza i principali dati pubblicati da ISMEA relativi al commercio internazionale agroalimentare in Italia nel primo semestre 2024. Export agroalimentare 2024 Nei primi sei mesi del 2024 l'export agroalimentare...